Bahan2
15 ekor udang
2 senduk cili blend
Segengam petai
Sedikit air asam jawa
Bawang besar dihiris
Minyak utk menunis
Gula & garam
Cara2nya
1.Udang dibersihkan.Garam dan kunyit.Goreng separuh masak.Ketepikan.
2.Panaskan minyak dalam kuali.Masukkan cili blend.(saya tak tumis bawang sbb semasa buat cili blend dah masukkan bawang siap2).Tumis sehingga cili pecah minyak.
3.Masukkan udang,petai dan bawang besar.Masukkan juga air asam jawa..Tunggau sehingga mendidih..
4.rasakan gula dan garam.Matikan api apabila semua sudah serasi.
cik payung...nape la sampai skang mummy xpandai mkn cik petai nie....hheheh
ReplyDeletehehehe..tak pandai makan tak pe..kalau pandai nanti susah..ganti dgn jering/kerdas pun nak gak cari petai mcm cik payung ni...huhuhu...
ReplyDelete