Sunday, July 3, 2011

Kaswi Pandan


Bahan
-1cawan tepung gandum
-1/4 cawan tepung ubi
-3/4 cawan gula
-21/4 cawan air
-5helai pandan dikisar(dapatkan 1 cawan air pandan)
-1sudu kecil air kapur
-sedikit pewarna hijau
-kelapa parut putih digaul bersama garam

Caranya
1.Semua bahan diatas diblend.Tuang ke dalam loyang & kukus selama 40 minit.
2.Biarkan betul2 sejuk baru potong
# tips kuih cantik permukaannya-slps masak,jgn tutp api.Buka penutup periuk dan biarkan 10 min.Lepas tu baru tutup api.Permukaan kuih yg basah akan menjadi kering.


2 comments:

  1. wah rajinnya cik payung buat kuih...nanti blk msia buatkan la tuk mummy ek....hehheh

    ReplyDelete
  2. ni 1st time trying buat kaler hijau..tapi yg kaler coklat tu lagi best la mummy..

    ReplyDelete